Over ‘De bron van kleur’

Met de Kracht van Tekentaal

‘van binnen naar buiten en van buiten naar binnen jezelf leren ontdekken’

Mijn verhaal zet ik om in Beeld

Ik ben Catharina ten Berg,

Beelddenker, Holistisch beeldend Kunstenaar, Ontwerper en eigenaar van Tekenpraktijk ‘De Bron van Kleur’ waar ik persoonlijke sessies, individuele lessen, workshops en cursussen voor kinderen, tieners, volwassenen en (groot)ouders en (klein)kind geef.

Ook voor scholen, (sport)verenigingen en bedrijven kan ik het nodige betekenen.

Ik geef naast mijn reguliere kindercursussen, ook cursussen via Jeugdpas Sport&Cultuur Houten en geef ik als gastdocent op scholen Kunstzinnige en Creatieve lessen.

Kunst en creativiteit is mijn passie, talent en kwaliteit. Ik heb ruim 26 jaar een winkel met creativiteit, teken&schildermaterialen onder de naam ‘Creatiek de Bergeend’ gehad, welke nu de webshop is met ‘Hoogwaardig Tekenmateriaal’. En ruim 38 jaar ervaring met creatieve workshops en cursussen.

Creativiteit loopt als een rode draad door mijn leven. Ik voel me er energetisch mee verbonden. Ik wil mijn creativiteit en de mogelijkheden er van uitdragen naar de ander. Mijn doel is om de technieken laagdrempelig te houden, zodat deze voor iedereen toegankelijk zijn en iedereen met zijn eigen kunnen plezier heeft om Kunstzinnig bezig te zijn. Ik heb in de loop der jaren veel kennis van materialen opgedaan. Een mooie ervaring om te zien en te voelen wat materiaal met je doet.

Ik heb een drie jarige ‘Holistisch Beeldend en Kunstzinnige’ opleiding ‘Creatieve Communicatie’ gevolgd bij opleidingscentrum ‘ de Kolam’ Klank en Vorm, in Zutphen en aansluitend daarop een half jaar kindercoaching gevolgd (2014-2017).

Deze opleiding bestaat uit een verkenningsjaar, Autobiografisch beeldend jaar, leertheraphie en coach beeldend volwassen en kind. Ik heb veel kennis verworven door verschillende opleidingen en cursussen te volgen en de uitdaging aan te gaan van dromen, durven, doen. Mijn talent, kwaliteiten, passie, nieuwsgierigheid en mijn inzet, hebben mij gebracht waar ik nu sta. Mijn werk laat mij de waarde zien van, holistisch, creatief en intuïtief tekenen en schilderen. Mijn werk komt tot stand door: vanuit mijn hoofd, hart en buik te werken. Mijn verhaal zet ik om in beeld. Het laat zien dat emotie er mag zijn. Het mag er zijn zoals het is.